دیدار اعضای ستاد مردمی بزرگداشت رهبر شهید ره، مهاجرین افغانستانی مقیم اصفهان(یادیارمهربان)

 گزارش سفر حضرت آیت الله العظمی فاضلی بهسودی دام ظله به استان اصفهان
قسمت پنجم
دیدار اعضای ستاد مردمی بزرگداشت رهبر شهید ره، مهاجرین افغانستانی مقیم اصفهان(یادیارمهربان)

مقدمه
پنجشنبه دهم دلو 1398، در جریان سفرِ حضرت آیت¬ الله العظمی فاضلی بهسودی دام ظله، اعضای محترم ستاد مردمی بزرگداشت رهبر شهید در استان اصفهان (یادِ یارِ مهربان)، به دیدار معظم له شرفیاب شدند، به گفتگو و تبادل نظر پرداختند.
در ابتدای این دیدار، برادر گرامی جناب آقای مهدی یوسفی آیاتی از کلام الله مجید را قرائت نمود؛ سپس حجت الاسلام و المسلمین جناب آقای رضایی به نمایندگی از اعضای ستاد یاد یار مهربان(مهاجرین مقیم اصفهان)، ضمن تسلیت مناسبت شهادت حضرت زهرا(س)، و گرامی داشت از رهبر شهید رحمت الله علیه و مرحوم آیت الله العظمی محقق کابلی رضوان الله تعالی علیه، تشریف فرمایی حضرت آیت¬الله العظمی فاضلی بهسودی دام ظله را به استان اصفهان خوش آمد و خیر مقدم گفت.

صحبت های حجت الاسلام رضایی عضو ستاد یاد یار مهربان
حجت الاسلام و المسلمین آقای رضایی سخنانش را این گونه آغاز کرد:
«احساسی که من دارم، احساس غرور، کرامت و عزت در وجود تک تک هم نسلان من به صورت مشترک وجود دارد. خدا را بسیار سپاس گزارم که شناسه ما و عصر ما را از کسانی قرار داد که هویت جمعی شان زیر سؤل قرار گرفته بود؛ اکنون برای من، یاران و همکاران من جایی بسی مباهات است که –در جامعه ای که تبدیل به خاکستر شده بود و حتی هزاره بودن جرم شمرده می شد-، کسانی مانند رهبر شهید و آیت¬الله العظمی محقق کابلی ره قد بر افراشت و پرچم ¬دار عزت و احیاء هویت این جامعه گردید».
عضو ستاد مردمی یاد یار مهربان در اصفهان، با بیان این نکته که: «از همان لحظه ای که خبر ارتحال مرجع فقید حضرت آیت الله العظمی محقق را شنیدیم، دوستان یاد یار مهربان، در اطلاع رسانی، برنامه ریزی و اعزام مهاجرین افغانستانی مقیم اصفهان در مراسم تشییع پیکر پاک مرجع فقید، از هیچ گونه تلاشی فروگذار نکردند»، خطاب به حضرت آیت الله العظمی فاضلی بهسودی دام ظله فرمود: اکنون نیز شکر گزار نعمات خداوند و لطف بیکران او هستیم که شخصیت مانند جنابعالی عهده دار مسؤلیت خطیر و سنگین مرجعیت و فتوی گردیده اید.
حجت الاسلام رضایی، در ادامه سخنانش در تشریح شرایط ناگوار گذشته، و بیان این نکته که در گذشته نیز، در میان همین مردم افرادی به درجه و مرتبه اجتهاد رسیدند، اما جرئت اعلام رهبری و مرجعیت را نداشتند، افزود: «بزرگان و پیشگامانی چون آیت الله العظمی محقق کابلی ره و رهبر شهید ره، کوشیدند تا سازه های هویت جامعه ای را بسازند که یکی از ارکان و پایه های اساسی آن، نهاد مرجعیت بود؛ مرجعی در طراز مراجع دوران گذشته، از همین مردم و از همین جامعه. به همین دلیل، امروز ما وامدار کسانی هستیم که جامعه ما را از شرایط دشوار گذشته عبور دادند و با پشتیبانی و دلگرمی همین مردم، درخت نوپایی را غرس کردند که اینک شاهد برگ و بار و ثمرات آن هستیم.».
حجت الاسلام رضایی، عضو فعال ستاد مردمی گرامی داشت رهبر شهید در اصفهان، با بیان این نکته که ستاد مردمی یاد یار مهربان، مهمترین نهاد در میان مهاجرین استان اصفهان بوده و با دفتر مرجعیت در اصفهان نیز رابطه تنگاتنگ داشته است، افزود: «ستاد بزرگداشت رهبر شهید در استان اصفهان با تأسی بر سیاست و استراتژی که ترسیم کرده و با توجه به دستوراتی دینی که به آن وفادار هست، هم در گذشته اعلام حمایت عام و تام داشت، و اکنون نیز بر تقویت آن اهتمام دارد؛ همکاری در اعزام عزاداران و تشییع کنندگان به شهر قم و قبول ثقل کارهای اجرایی، هماهنگی و برنامه ریزی از نمونه های برجسته این همکاری بوده. اکنون نیز به عنوان یک نهاد آبرومند کمال همکاری خویش را اعلام می نماید.».
ایشان در جمع بندی پایانی سخنانش خطاب به حضرت آیت الله العظمی فاضلی دام ظله افزود:
«جامعه ما هنوز نتوانسته است از آن وضعیت گذشته خارج و وارد مرحله نوینی شود؛ اگر شیعیان عالَم، ایتام آل محمد(ص) دانسته و خوانده شده است، این جامعه یتیم ترین یتیمان آل محمد(ص) است؛ به نظر می رسد دوران حرکت های فردی به سر رسیده و چندان نتیجه بخش نیست. مرجعیت حلقه ای مفقوده بود که توسط مرجع فقید حضرت آیت الله العظمی محقق کابلی رحمت الله علیه، پایه گذاری گردید و اسباب مباهات، غرور و خوداتکایی را فراهم ساخت. اینک، از حضرتعالی می خواهیم دست این مردم را بگیرید و گرد و غبار یتیمی را از رخسار این مردم پاک نماید.»
آقای رضایی، ضمن بیان این نکته که نیازمندیهای جامعه ما بیش از آن است که بتوان فهرست کرد، با برشمردن محورهای: حمایت از دانشجویان، نیاز به علوم تربیتی، توجه به جایگاه مرجعیت در جامعه دینی، مدیریت درست جامعه به لحاظ فرهنگی، سخنانش را پایان بخشید.

 رهنمودهای حضرت آیت الله العظمی فاضلی بهسودی در جمع ستاد یاد یار مهربان
س از استماع سخنان نماینده و عضو ستاد بزرگداشت رهبر شهید ره در استان اصفهان، حضرت آیت الله العظمی فاضلی بهسودی دام ظله از همکاری، حضور و اعلام حمایت اعضای ستاد مردمی سپاس گزاری و قدر شناسی نمود و برای این نهاد دردمند و درک مند، آرزوی دوام توفیق نمود.
حضرت آیت الله العظمی فاضلی بهسودی دام ظله، شهید وحدت ملی، استاد عبدالعلی مزاری را شهید عدالت خواند و افزود: «وظیفۀ خطیر این شهید بزرگوار احقاق حقوق مردم مظلوم افغانستان بود؛ او تمام هستی اش را در راه احقاق حقوق مردم افغانستان اهداء کرد. به همین دلیل است که هر ساله، به منظور سپاس گزاری و ادای دَین، صدها مراسم در داخل و خارج کشور برای گرامی داشت و تجلیل از ایشان بر گزار می گردد.».
حضرت آیت الله العظمی فاضلی بهسودی دام ظله با بیان این نکته که: «ما وظیفه داریم از رهبر شهید به عنوان سردار رشید این مردم و رهبر پر افتخار تجلیل و قدردانی نمایم.» افزودند: «شهید مزاری در طول عمرش خدمات بزرگ و ارزشمندی را برای مردم افغانستان انجام داد؛ او نخستین فردی است که سهم برابر اقوام را مطرح کرد».
حضرت آیت الله العظمی فاضلی بهسودی دام ظله، سپس با بیان این نکته که خانواده های شهدای کشور، معلولین و مجروحین جامعه نیازمند حمایت و پشتیبانی است، فرمودند: وظیفه یکایک هموطنان گرامی است که از خانواده های بی سرپرست شهدا، معلولین و نیازمندان دلجویی نماید. ایشان در بخش دیگری از بیانات خویش با اشاره به تلاش ستودنی و بی شمار آیت الله شیخ عیسی محقق خراسانی رحمه الله علیه، افزودند: تلاش های ایشان در ابتدای اعلام مرجعیتِ مرجع فقید حضرت آیت الله العظمی محقق کابلی رحمه الله علیه ماندگار و فراموشی نشدنی است.
حضرت آیت الله العظمی فاضلی بهسودی دام ظله ضمن شمردن برجستگی های مرحوم آیت الله محقق خراسانی رحمت الله علیه گفتند: آقای محقق خراسانی خود، یک مجتهد بود، با این همه برای شناساندن حضرت آیت الله العظمی محقق کابلی از هیچ کوشش و تلاشی دریغ نورزید. به نقاط مختلف ایران و پاکستان سفر کرد و با ایراد خطابه های حکیمانه و پر مغز، وظیفه خودش را به خوبی و شایستگی به انجام رساند.
آیت الله العظمی فاضلی بهسودی دام ظله، سپس به بررسی اوضاع و شرایط کنونی کشور پرداخت و گفت: تلاش شود جامعه هم در بعد علمی، هم در بعد معنوی و هم مادی رشد کند. ایشان افزودند: استقبالِ جامعه از سواد و دانش، توجه به تحصیلات جدید، حضور در دانشگاه ها، قابل قبول است؛ اما در زمینه های اقتصادی، سیاسی و نظامی هنوز به رشد قابل قبول نرسیده ایم. مردم به لحاظ اقتصادی در شرایط خوبی قرار ندارند، بر اساس برخی روایات، فقر خود عامل بدبختی های فراوان است. به جای اینکه برای حل اختلافات تلاش شود، هر روز دامنه اختلافات پر رنگ تر می شود. بحران نا امنی نیز، چیز اندکی نیست.
معظم له فرمودند: اختلاف داشتن و دامن زدن به اختلافات، به صلاح کشور و مردم نیست. تا کنون هیچ ملتی از طریق اختلاف به قدرت و شوکت نرسیده است. آنچه باعث سربلندی کشور و مردم خواهد شد، اتحاد و وحدت است. سیاست مداران کشور نیز توجه داشته باشند که اگر نام و نشانی دارند، این نام و نشان را بواسطه حمایت ملت به دست آورده اند؛ به همین دلیل باید حق و حقوق ملت را مهم بشمارند.
ایشان در پایان رهنمودهای شان، ضمن سپاس گزاری و تشکر از اعضای ستاد مردمی یاد یار مهربان، نهاد مرجعیت را یک نهاد مردمی دانست که مانند همیشه در خدمت مردم بوده و پس از این نیز در خدمت مردم خواهد بود و از حمایت هموطنان گرامی از این نهاد، قدرشناسی نمود.
IMG_0028
IMG_0028
IMG_0023
IMG_0023
IMG_0036
IMG_0036

چاپ