گزارشی از ویژه برنامۀ شهادت حضرت فاطمه زهرا(س) و رحلت آیت‌اللّه شیخ عبداللّه عارفی(ره) در دفتر مرکزی مرجعیت-قم

گزارشی از ویژه برنامۀ شهادت حضرت فاطمه زهرا(س) و رحلت آیت‌اللّه شیخ عبداللّه عارفی(ره) در دفتر مرکزی مرجعیت-قم

روز جمعه 25/8/1403ش برابر با 13 جمادی الاولی 1446 ق مراسم عزاداری به مناسبت شهادت دخت نبی مکرم اسلام(ص) حضرت فاطمه زهرا(س) و رحلت فقیدسعید آیت‌اللّه شیخ عبداللّه عارفی(ره) در دفتر مرکزی مرجعیت بر گزار گردید.

مجلس با حضور مرجع عالیقدر حضرت آیت‌اللّه العظمی فاضلی بهسودی(دام ظلّه‌العالی)، یادگاران مرجع فقید آقایان :حاج حسین محقق، حاج کاظم محقق، حجج اسلام شیخ مهدی محقق و شیخ جواد محقق، ریاست دفتر حضرت آیت‌اللّه عارفی،ریاست دفتر تهران حجت الاسلام والمسلمین آقای محقق دایکندی، اعضای دفتر مرجعیت، جمعی از علما و طلاّب و مهاجرین عزیز  برپا گردید.

مراسم با اجرای حجت الاسلام و المسلمین آقای محمدتقی دانش آغاز شد و از قاری محترم جناب آقای محمد مهدی حلیمی دعوت کرد و ایشان در جایگا قرار گرفت و با تلاوت آیاتی از کلام اللّه مجید محفل را به نور وحی الهی عطرآگین ساخت.

 از برنامه‌های دیگر مراسم ذکر توسل به ذیل عنایت حضرت فاطمه زهرا(س) بود که توسط مداح اهلبیت(ع) جناب آقای دکتر سید عبدالرئوف رضایی انجام گرفت و حاضرین در جلسه از ذکر توسل و فضای معنوی محفل بهره‌مند شدند.

در ادمه مجری برنامه از خطیب توان‌مند جناب حجت الاسلام و المسلمین آقای سید غلام حسین موسوی دعوت کرد و ایشان در جایگاه قرار گرفت؛ پس از سلام و صلوات و مباحث مقدماتی و گرامی داشت از استاد حوزۀ علمیۀ مشهد مقدس و کابل حضرت آیت‌اللّه شیخ عبداللّه عارفی به سه موضوع مهم و اساسی پرداخت که در ذیل اشاره می‌شود:

    مرجعیت مرجع فقید حضرت آیت‌اللّه العظمی محقق کابلی(ره).

سخنران محفل گفت: مردم افغاستان در طول تاریخ مجتهد جامع الشرایط زیاد داشتند مانند آیت‌اللّه سید محمد کابلی(ره)؛ ولی هیچ کدام جرئت اعلام مرجعیت نکرد و امّا مرجع فقید با جرئت آمد و سدّ عدم اعلام مرجعیت را شکست و اعلام مرجعیت کرد و با استقبال گستردۀ علما و مردم شیعیان افغانستان قرار گرفت و به وجود ایشان افتخار می‌کنیم.

    مرجعیت حضرت آیت‌اللّه العظمی فاضلی بهسودی(مدظله‌العالی).

حجت الاسلام و المسلمین آقای سید غلام حسین موسوی گفت: مرجع حاضر؛ یعنی آیت‌اللّه فاضلی در جوانی به درجۀ اجتهاد رسید و پرچم مرجعیت را برداشت و امروز با وجود ایشان دفاتر فعال و با برنامه‌ریزی‌های دقیق و منظم اداره می‌شوند.

سخنران محفل در ادامه افزود: آیت‌اللّه فاضلی بهسودی حقیقتاً مجتهد و مرجع تقلید است و این را از آثار ایشان می‌توان ‌استنباط و بیان کرد؛ یکی از آثار گران‌سنج ایشان کتاب دراسات فقهیه است و این کتاب را وقتی مطالعه کردم، آن را یک کتاب علمی، تحلیلی، استدلالی و اجتهادی یافته و دیدم ایشان دیدگاه‌های مرجع بزرگ صاحاب نام را نقد و رد کرده است و به طلاّب توصیه می‌کنم که این کتاب را بخوانند و به درس‌ خارج ایشان شرکت کنند.

    دخت نبی مکرم اسلام(ص) صدقه طاهره حضرت فاطمه زهرا(س).

استاد سخن جناب حجت الاسلام سید غلام حسین موسوی در این بخش گفت: پیغمبر اسلام(ص) که خود در همۀ ابعاد یک شخصیت ممتاز و درجه‌یک  جهانی بود، پس از چهل روز عبادت و خلوتی با خدا  و استفاده از عذاهایی بهشتی در منزل حضرت خدیجه(س) مشرف شد. نکته قابل دقت آن است که دخترش حضرت زهرا(س) پس از این همه پالایش و تزکیه  جسمی و روحی به دنیا آمد، بزرگ شد و با هم‌کفو خود؛ یعنی حضرت امیرالمؤمنین(ع) ازدواج کرد.

آقای موسوی در ادامه افزود: خلوت کردن  چهل شبانه و روز پیغمبر اسلام(ص) با خدا و بهره‌مندی از عذای بهشتی و به دنیا آمدن حضرت فاطمه(س) و بزرگ شدن و ازدواج ایشان نکاتی آموزشی دارد: یکی اینکه؛ عذاها و لقمه‌ها در خانواده‌ها باید پاک  و حتی شبهه ناک هم نباشند که انسان را  بیچاره می‌کنند. نکته دوم اینکه؛ در ازدواج هم کفو بودن لازم است. اگر حضرت علی(ع) نبود هم‌کفو زهرا(س) پیدا نمی‌شد.

این مراسم با ذکر توسل و دعای خیر جناب حجت الاسلام والمسلمین آقای سید علام حسین موسوی پایان یافت و حاضرین در محفل پس اطعام سفرۀ احسان دفتر مرجعیت را ترک کردند.

photo_۲۰۲۴-۱۱-۱۵_۲۱-۳۴-۲۸ (3)
photo_۲۰۲۴-۱۱-۱۵_۲۱-۳۳-۰۶
photo_۲۰۲۴-۱۱-۱۵_۲۱-۳۴-۲۲ (2)
photo_۲۰۲۴-۱۱-۱۵_۲۱-۳۴-۲۲ (3)
photo_۲۰۲۴-۱۱-۱۵_۲۱-۳۴-۲۲
photo_۲۰۲۴-۱۱-۱۵_۲۱-۳۴-۲۳ (2)
photo_۲۰۲۴-۱۱-۱۵_۲۱-۳۴-۲۳ (3)
photo_۲۰۲۴-۱۱-۱۵_۲۱-۳۴-۲۳
photo_۲۰۲۴-۱۱-۱۵_۲۱-۳۴-۲۴ (2)
photo_۲۰۲۴-۱۱-۱۵_۲۱-۳۴-۲۴
photo_۲۰۲۴-۱۱-۱۵_۲۱-۳۴-۲۵ (2)
photo_۲۰۲۴-۱۱-۱۵_۲۱-۳۴-۲۵ (3)
photo_۲۰۲۴-۱۱-۱۵_۲۱-۳۴-۲۵
photo_۲۰۲۴-۱۱-۱۵_۲۱-۳۴-۲۶ (2)
photo_۲۰۲۴-۱۱-۱۵_۲۱-۳۴-۲۶ (3)
photo_۲۰۲۴-۱۱-۱۵_۲۱-۳۴-۲۶
photo_۲۰۲۴-۱۱-۱۵_۲۱-۳۴-۲۷ (2)
photo_۲۰۲۴-۱۱-۱۵_۲۱-۳۴-۲۷ (3)
photo_۲۰۲۴-۱۱-۱۵_۲۱-۳۴-۲۷ (4)
photo_۲۰۲۴-۱۱-۱۵_۲۱-۳۴-۲۷
photo_۲۰۲۴-۱۱-۱۵_۲۱-۳۴-۲۸ (2)
photo_۲۰۲۴-۱۱-۱۵_۲۱-۳۴-۲۸
photo_۲۰۲۴-۱۱-۱۵_۲۱-۳۴-۲۹ (2)
photo_۲۰۲۴-۱۱-۱۵_۲۱-۳۴-۲۹
photo_۲۰۲۴-۱۱-۱۵_۲۱-۳۴-۳۰ (2)
photo_۲۰۲۴-۱۱-۱۵_۲۱-۳۴-۳۰
photo_۲۰۲۴-۱۱-۱۵_۲۱-۳۴-۳۱ (2)
photo_۲۰۲۴-۱۱-۱۵_۲۱-۳۴-۳۱ (3)

 


چاپ