گزارشی از مراسم سالروز شهادت حضرت امام مجبتی (ع)

چهارشنبه چهاردهم میزان/مهر ۱۴۰۰ برابر با بیست و نهم صفر ۱۴۴۳ق، همزمان با ایام رحلت پیامبر مُکرّم اسلام(ص) و امام مجتبی علیه السلام، مراسمی در دفتر مرکزی مرجع فقید حضرت آیت‌الله العظمی محقق کابلی ره با اشرافِ حضرت آیت‌الله العظمی فاضلی بهسودی دام‌ظله برگزار گردید. در آغاز این مراسم، قاری بین‌المللی کشور جناب استاد صادق رحیمی آیاتی از کلام‌الله مجید را تلاوت نمود. سپس حجت‌الاسلام و المسلمین آقای موسوی به مرثیه خوانی پرداخت.
در ادامه، جناب حجت الاسلام و المسلمین استاد اکبری دره‌صوفی به ایراد سخن پرداخت. ایشان در آغاز مناسبت رحلت جانگذاز پیامبر مکرم اسلام و امام مجتبی و حضرت رضا صلوات الله علیهم اجمعین را تسلیت گفت و یاد مرجع فقید حضرت آیت‌الله العظمی محقق کابلی‌ره را گرامی داشت و برای حضرت آیت‌الله العظمی فاضلی بهسودی دا‌ظله آرزوی سلامتی و دوام توفیق نمود. حجت الاسلام و المسلمین استاد اکبری در ادامه به تبیین نقش مدیریتی و هدایتی حضرت امام مجتبی علیه السلام پرداخت. ایشان گفت بر اساس باورهای اعتقادی شیعه، تمام امامان معصوم علیه‌السلام، همه نور واحدند و هدف آن بزرگواران هدایت و مدیریت جامعه است، منتها به اقتضاء شرایط، روش‌های متفاوتی را در پیش می‌گرفته‌اند، به این معنا که اگر امام حسین در شرایط و موقعیت امام حسین علیه السلام قرار می‌گرفت، همان سیره و روش حضرت سید‌الشهداء را دنبال می‌کرد.
حجت الاسلام و المسلمین اکبری گفت: اگر قرار باشد، نقش هدایتی و مدیریتی حضرت امام مجتبی علیه السلام را به درستی تحلیل کنیم، نه تنها عصر امام مجتبی، بلکه باید حوادث و رخدادهای سالها پیش، حتی تا فتح مکه را تحلیل کنیم. آقای اکبری گفت: بنی‌امیه از ابتدای فتح مکه به بعد، هم به دنبال تصاحب ثروت و هم منصب و هم رهبری دینی جامعه اسلامی بودند. آن‌ها در طول سی و سه‌سال یا به تعبیری ۴۱ سال، از هیچ کوششی برای رسیدن به این هدف فروگذار نکردند. برای رسیدن به چنین جایگاهی، همواره به دنبال آن بودند که برای یاران حضرت امیر و حضرت امام حسن علیهماالسلام تنگاه ایجاد کنند و یارانِ حضرت را تهدید و از بین ببرند و همین کار را کردند چنانکه نام ایشان در تاریخ مضبوط است. امام حسن علیه‌السلام برای خنثی‌سازی این اقدامات، تلاش‌های فراوان انجام داد. دفاع از امام علی، دفاع از یاران حضرت، جلوگیری و مخالفت با بدعت‌ها ناروا، و.. از جمله اقدامات آن حضرت بود.

استاد اکبری دره‌صوفی گفت: مساله صلح امام حسن علیه‌السلام، نیز یکی از اقدامات مهم امام علیه‌السلام بود. معنای صلح امام تأیید معاویه و سیاست‌های او نبود، امام بدین منظور تن به صلح داد که از خونریزی و جنگ فرسایشی جلوگیری نماید، جان یاران خود و شیعیان را حفظ نماید و از ایجاد بحران در جامعه اسلامی جلوگیری نماید. اما معنا می‌خواست چنین وانمود نماید که حکومت او مورد تایید امام حسن علیه‌السلام است، چنانکه یکبار در مجلس بزرگی، چنین سخنی را بر زبان آورد و امام حسن علیه‌السلام، موضع خودش را به صورت صریح و شفاف بیان کرد.
استاد اکبری دره‌صوفی گفت، با تمام این اقدامات، چیزی که مسلم است مظلومیت امام حسن علیه‌السلام است. آن حضرت مظلوم زیست و مظلومانه به شهادت رسید. حتی یاران حضرت نیز، در این قضیه بدون تقصیر نیست. این جلسه با بیان ذکر مصیبت و دعای آقای اکبری‌دره‌صوفی پایان یافت.
شما متن و مشروح سخنان حجت الاسلام و المسلمین استاد اکبری را از طریق پایگاه اطلاع رسانی و شبکه های اجتماعی مرجعیت دنبال نمایید.

مدیرت فرهنگی دفتر حضرت آیت الله العظمی فاضلی بهسودی دام ظله.

photo_۲۰۲۱-۱۰-۰۷_۱۷-۳۹-۵۸
photo_۲۰۲۱-۱۰-۰۷_۱۷-۳۵-۱۵
photo_۲۰۲۱-۱۰-۰۷_۱۷-۳۵-۱۲
photo_۲۰۲۱-۱۰-۰۷_۱۷-۳۵-۱۸
photo_۲۰۲۱-۱۰-۰۷_۱۷-۳۵-۲۹
photo_۲۰۲۱-۱۰-۰۷_۱۷-۳۵-۳۵
photo_۲۰۲۱-۱۰-۰۷_۱۷-۳۵-۴۲
photo_۲۰۲۱-۱۰-۰۷_۱۷-۳۶-۱۰
photo_۲۰۲۱-۱۰-۰۷_۱۷-۳۶-۱۵
photo_۲۰۲۱-۱۰-۰۷_۱۷-۳۵-۴۹
photo_۲۰۲۱-۱۰-۰۷_۱۷-۳۶-۲۷
photo_۲۰۲۱-۱۰-۰۷_۱۷-۳۶-۳۶
photo_۲۰۲۱-۱۰-۰۷_۱۷-۳۶-۲۰
photo_۲۰۲۱-۱۰-۰۷_۱۷-۳۶-۴۲
photo_۲۰۲۱-۱۰-۰۷_۱۷-۳۶-۵۰
photo_۲۰۲۱-۱۰-۰۷_۱۷-۳۷-۰۶

چاپ