گزارشی از ویژه برنامهی ایام فاطمیه اول در روز دوم در دفتر مرکزی-قم
پنجشنبه هفده قوس/ آذر1401ش برابر با سیزده جمادی الاول1444ق، همزمان با ایام فاطمیّه اول مراسمی در دفتر مرکزی مرجع فقید حضرت آیتاللهالعظمی محقق کابلی(ره) با اشراف حضرت آیتاللهالعظمی بهسودی(دام ظلّهالعالی) و در حضور مرجع عالیقدر، یادگار مرجع فقید، ریاست محترم دفتر حضرت آیتالله عارفی، اعضای دفتر، با حضور حضرت حجت الاسلام والمسلمین آقای استاد فیاض ارزگانی سخنگوی شورای علمای شیعه افغانستان، اساتید، علماء، طلاب، دانشجویان و هموطنان مهاجر برگزار گردید.
در این مراسم مجری برنامه؛ ضمن اینکه برای ارواح گذشتگان مؤمنین و مؤمنات، گذشتگان بیت مرجعیت و روح ملکوتی مرجع فقید حضرت آیتالله العظمی محقق کابلی(ره) و روح مطهر و منوّر حضرت فاطمه زهرا(س) سلام و صلوات فرستاد، ایام فاطمیه را به محضر منجی عالم بشریت حضرت ولیعصر (عج)، شعیان، مراجع عظام تقلید و مرجع عالیقدر حضرت آیتالله العظمی بهسودی(دام ظلّهالعالی) تسلیت گفت و برای ایشان از خداوند متعال آرزوی سلامتی و دوام توفیق نمود و در ادامه ایشان از قاری قرآن دعوت کرد سپس جناب آقای حمید حیدری در جایگاه قرار گرفت و محفل را با تلاوت زیبای از آیات کلامالله مجید منوّر ساخت. پس از آن جناب حجت الاسلام و المسلمین آقای اصغر رضایی با دعوت مجری برنامه در جایگاه اسقرار یافت و به ذکر مصیبت جانسوز صدیقه طاهره حضرت فاطمه زهرا(س) پرداخت و شرکت کنندگان از فیض مرثیه سرایی ایشان بهرهمند شدند.
مجری برنامه جناب حجت الاسلام آقای حسن زاده در ادامه، از سخنران محفل جناب حجت الاسلام و المسلمین آقای سید جواد بلخی دعوت کرد و ایشان در جایگاه مستقر شد و به روح مطهر بیبی دوعالم حضرت حضرت فاطمه زهرا(س) سلام و صلوات فرستاد و یاد و خاطره مرجع فقید(ره) را گرامی داشت. ایشان ضمن اینکه شهادت آن حضرت را به محضر حضرت ولیعصر(عج)، شیعیان، مراجع عظام تقلید تسلیت گفت و سخنانش را با موضوع حضرت فاطمه زهرا(س) عزیزترین مظلوم تاریخ آغاز کرد و گفت پیغمبر اسلام(ص) در مورد دخترش حضرت فاطمه(س) میفرماید: «فَاطِمَةُ حَوْرَاءُ إِنْسِيَّةٌ» فاطمه حوراء بشر است.
آقای سید بلخی گفت: این حدیث نورانی رسول گرامی اسلام(ص) به دو بعد مادی و فرا مادی حضرت فاطمه(س) اشاره دارد، حوراء بیان کننده بعدی فرامادی و معنوی و انسیه بیان کننده مادی و انسانی آن حضرت است. جبرئیل با کسی هم سخن میشود که با او سنخیت داشته باشد به همین خاطر جبرئیل با حضرت فاطمه(س) هم کلام میشود برای آنکه در بعدی فرامادی با ایشان سنخیت دارد و در بعد مادی میتوان گفت: آن حضرت با تمام انسانها در ارتباط است و مردم میتوانند از آن حضرت الگو بگیرند.
حجت الاسلام و المسلمین آقای سید جواد بلخی در ادامه گفت: اهل سنت، زنان پیغمبر(ص) و اهلبیت آن حضرت به خصوص حضرت فاطمه(س) را دوست دارند از آن جهت که آنان، زنان و دختر پیغمبر هستند و این نسبت اگر از آنان گرفته شود دیگر آنان با سایر مردم عادی فرقی نمیکنند و این تفکر را اگر بپذیریم جنبه ملکوتی، از آن حضرت سلب میشود و این ستمی بر حضرت فاطمه زهرا(س) میباشد.
آقای سید جواد بلخی گفت: در اینجا سه تفکر وجود دارد: تفکراول یک تفکر نامتوازن است که صاحبان این اندیشه میگویند: وجود آن حضر فرامادی است چند صباحی در این عالم آمده و بعد بر همان عالم بالا بر میگردد و این اندیشه، همان جنبه ملکوتی آن حضرت را تقویت میکند.
تفکر دوم این است که میگویند: حضرت زهرا(س) یک بزرگ زاده است و دارای امکانات که حتی باد صبا هم آنها را لمس نکرده است و با توجه به این نظریه آن حضرت در اینجا نمیتواند برای یک زن فقیر و دور افتاده الگو قرار بگیرد. چنانچه این دو تفکر تقویت شود ستمی بر حضرت زهرا(س) خواهد بود
اندیشه سوم این است که طرف داران این تفکر میگویند حضرت زهرا(س) تلفیق و ترکیب از دو بعد مادی و فرامادی است و در این صورت انسانها میتوانند در هر مقام و موقعیتی سبک زندگی را در وجود آن حضرت جستجو کنند و آن حضرت را به عنوان یک انسان کامل در زندگی خود الگوی خود قرار بدهند وبیتردید این تفکر یک نظریه به حق و قابل قبول میباشد.
سید جواد بلخی در بخش نتیجهگری گفت: ما باید به گونه ی عمل کنیم که حضرت زهرا را از زندگی خود خارج نکنیم اگر این گونه شد ستمی بر آن حضرت خواهد بود و در این شرائط مردم ما سخت نیاز به وحدت دارند بنابراین رفتار، روِش و برداشت ما از زندگی آن حضرت باعث مانع وحدت بین جامعه اسلامی نشود.
حجت الاسلام والسلمین آقای سید جواد بلخی در بخش پایانی، سخنانش را با ذکر توسل به ذیل عنایت حضرت فاطمه زهرا(س) و دعای خیر به پایان برد و فریضه ظهر و عصر توسط مرجع عالیقدر حضرت آیتالله العظمی فاضلی بهسودی(دام ظلّهالعالی) در دفتر مرکزی اقامه گردید.
خوانندگان گرامی شما میتوانید مشروح سخنان ایشان را از طریق پایگاع اطلاع رسانی و شبکههای اجتماعی مرجعیت دنبال نمائید.
مدیریت فرهنگ دفتر حضرت آیتالله العظمی فاضلی بهسودی(دام ظلّهالعالی)