گزارشی از ویژه برنامه‌ی ایام فاطمیه اول در روز سوم در دفتر مرکزی-قم

جمعه هجده قوس/ آذر1401ش برابر با چهارده جمادی الاول1444ق، همزمان با ایام فاطمیّه اول مراسمی در دفتر مرکزی مرجع فقید حضرت آیت‌الله‎العظمی محقق کابلی(ره) با اشراف حضرت آیت‌الله‎العظمی بهسودی(دام ظلّه‌العالی) و در حضور مرجع عالیقدر، اساتید، علماء، طلاب، دانشجویان و هموطنان مهاجر برگزار گردید.

در این مراسم مجری برنامه؛ ضمن اینکه برای ارواح گذشتگان مؤمنین و مؤمنات، گذشتگان بیت مرجعیت و روح ملکوتی مرجع فقید حضرت آیت‌الله العظمی محقق کابلی(ره) و روح مطهر و منوّر حضرت فاطمه زهرا(س) سلام و صلوات فرستاد، ایام فاطمیه را به محضر منجی عالم بشریت حضرت ولیعصر (عج)، شعیان، مراجع عظام تقلید و مرجع عالیقدر حضرت آیت‌الله العظمی بهسودی(دام ظلّه‌العالی) تسلیت گفت و برای ایشان از خداوند متعال آرزوی سلامتی و دوام توفیق نمود و در ادامه ایشان از قاری قرآن دعوت کرد سپس جناب آقای مهدی حلیمی در جایگاه قرار گرفت و محفل را با تلاوت زیبای از آیات کلام‌الله مجید منوّر ساخت. پس از آن مرثیه سرای اهلبیت(ع) جناب آقای ناصر جعفری با دعوت مجری برنامه در جایگاه اسقرار یافت و به ذکر مصیبت جانسوز صدیقه طاهره حضرت فاطمه زهرا(س) پرداخت و شرکت کنندگان از فیض مرثیه سرایی ایشان بهره‌مند شدند.

مجری برنامه جناب حجت الاسلام آقای حسن زاده در ادامه، از سخنران محفل جناب حجت الاسلام و المسلمین آقای حامد حسنی دعوت کرد و ایشان در جایگاه مستقر شد و به روح مطهر بی‎بی دوعالم حضرت حضرت فاطمه زهرا(س)  سلام و صلوات فرستاد و یاد و خاطره مرجع فقید(ره) را گرامی داشت. ایشان ضمن اینکه شهادت آن حضرت را به محضر حضرت ولیعصر(عج)، شیعیان، مراجع عظام تقلید و حضور مرجع عالیقدر حضرت آیت‌الله العظمی بهسودی(دام ظلّه‌العالی)تسلیت گفت و سخنانش را با موضوع سبک زندگی حضرت فاطمه زهرا(س) آغاز کرد و در بحث مقدماتی گفت سبک به معنای استایل، اسلوب، راه، روش و شیوه است. سبک زندگی روش و نوع گذران فاصله تولد تا مرگ است که می‌تواند آگاهانه، یا ‌به‌ صورت تقلیدی و یا تلفیقی از هر دو باشد. سبک زندگی اسلامی یکی از ضرورت‌های اساسی برای رسیدن به اهداف و ارزشهای اسلامی است. در مورد زندگی سه نظریه وجود دارد: یکی هدف زندگی است، دومی ارزش زندگی است و سومی فایده زندگی است که در واقع اگر در  زندگی هدف بود و به دنبال آن فایده ارزش خود به خود می‎آیند.

آقای حامد حسنی در ادامه سخنان خود گفت: از آنجای که موضوع بحث سبک زنگی حضرت زهرا(س) است بحث را خرد نموده در خصوص زندگی آن حضرت باید سخن گفت و ایشان به نمونه‎های سبگ زندگی آن  حضرت به صورت مصداقی بیان کرد که در ذیل اشاره می‎شود:

اولین سبک زندگی زندگی حضرت فاطمه زهرا(س) رفتار آن باپدرش رسول گرامی اسلام(ص) است به گونه‎ی که آن حضرت همواره غمخوار، همراه و هم درد باپدر بود  و به پدرش احترام می‎گذاشت و مانند یک مادر برای او دلسوز بود و شاید به همین خاطر پدرش به او لقب امّ ابیها را داد.

دومین سبک زنگی حضرت فاطمه زهرا(س) عبادت آن حضرت است در میان تمامى عبادتها، آنچه به صفحات تاریخ زینت و جلوه‎ى بى‎نظیر بخشیده، عبادت‎هاى آن بانوى بزرگوارى است که در اوج جوانى، مایه‎ى فخر و مباهات عابدان گردیده است که در وصف عبادتش چنین آمده است: در تمام دنیا، عابدتر از حضرت فاطمه(س) یافت نمى‎شود؛ او به حدى براى عبادت برپا مى‎ایستاد که پاهایش ورم مى‎کرد.

سومین سبک زندگی حضرت فاطمه(س) بر اساس منابع حدیثی، پیش از امام علی(ع)، افراد دیگری از فاطمه(س) خواستگاری کرده بودند پیامبر در پاسخ آنان می‌گفت که ازدواج فاطمه به دست خدا است.

وقتی مولا امیرالمؤمنین به خواستگاری حضرت فاطمه زهرا(س) آمد آن حضرت ملاک ازدواج خود را رضایت خداوند اعلام کرد و این می‎تواند برای همه جوانان جامعه ما الگو باشد.

چهارمین سبک زندگی حضرت فاطمه(س) چگونگی زندگی کردن با همسرش حضرت امیرالمؤمنین است. آن حضرت از آن روزی که وارد زندگی همسرش علی(ع) شد در آخرین ساعت‌های وداع به همسر خود گفت: پسر عمو! در طول عمر هرگز به تو دروغ نگفتم و خیانت نکردم و هیچگاه با تو مخالفت ننمودم و پیشتر از این مولاامیرالمؤمنین در جواب از سؤال پیامبر(ص) درباره فاطمه‎اش گفت «نِعْمَ الْعَوْنُ عَلی طاعَةِ اللّهِ؛ بهترین یار در اطاعت از خدا و طی طریق بندگی یافتم.

پنجمین سبک زندگی حضرت فاطمه(س) ارتباط آن با مردم و جامعه آن روزی است و همواره دست نیازمند را می‎گرفت و انفاق می‎کرد متنها خدمت رسانی و انفاق آن حضرت بادیگران تفاوت داشت و تفاوتش در این بود که همیشه رضایت خدا را در نظر داشت و هیچگاه انتظار تشکر از طرف نداشت «إِنَّما نُطْعِمُكُمْ لِوَجْهِ اللَّهِ لا نُرِيدُ مِنْكُمْ جَزاءً وَ لا شُكُوراً»

ششمین سبک زندگی آن حضرت این بود که در مسیر سیاست کلان جامعه بی‎تفاوت نبود  در یک جمع بندی کلی، سه عنصر اصلی را می‎توان در ساختار بینش فردی آن حضرت جستجو کرد: یکی امام شناسی. دیگری زمان شناسی و سومین عنصر مسؤلیت پذیری آن حضرت است و هیچگاه حضرت در مورد حق خواهی و دفاع از ولایت سکوت نکرد و این نوع سبک زندگی برای همه مردم الگو است.

حجت الاسلام والسلمین آقای حامد حسنی در بخش پایانی، سخنانش را با ذکر توسل به ذیل عنایت حضرت فاطمه زهرا(س) و دعای خیر به پایان برد.

 

خوانندگان گرامی شما می‌توانید مشروح سخنان ایشان را از طریق پایگاع اطلاع رسانی و شبکه‌های اجتماعی مرجعیت دنبال نمائید.

 

مدیریت فرهنگی دفتر حضرت آیت‌الله العظمی فاضلی بهسودی(دام ظلّه‌العالی)

IMG_5205
IMG_5187
IMG_5191
IMG_5186
IMG_5192
IMG_5195
IMG_5201
IMG_5203
IMG_5204
IMG_5206
IMG_5209
IMG_5210
IMG_5213
IMG_5215
IMG_5216
IMG_5223
IMG_5227
IMG_5229
IMG_5231
IMG_5233
IMG_5238
IMG_5239
IMG_5240
IMG_5242
IMG_5243

چاپ