گزارشی از گردهمآیی مبلغان عاشورایی در دفتر مرجعیت
پنجشنبه ششم اسد ۱۴۰۱ برابر با بیست و هشتم ذیحجة ۱۴۴۴ق، گردهمایی مبلغان عاشورایی در دفتر مرکزی مرجع فقید حضرت آیتالله العظمی محقق کابلی قدسسرّه با حضور حضرت آیتالله العُظمی فاضلی بهسودی دامظلهالعالی بر گزار گردید. این مراسم با تلاوت آیاتی از کلامالله مجید توسط قاری محترم قرآن، جناب آقای مهدی شجاعی آغاز گردید. آنگاه شاعر و مرثیهخوان اهلبیت جناب آقای محمدشریف عظیمی به ذکر توسل و مرثیهخوانی پرداخت. سپس پیام عاشورایی مرجع عالیقدر حضرت آیتالله العُظمی فاضلی بهسودی دامظله توسط حجتالاسلام و المُسلمین حسیب احسانی به خوانش گرفته شد. معظمله در آغاز پیام، ضمن تسلیت و احترام به ساحت سیدالشهداء، محرّم و برگزاری مراسم و مجالس حسینی را یک فرصت مهم و ظرفیت عظيم دانسته و همگان را به استفاده مناسب از فراصت فراخواند. توجه به شئون و آداب عزاداری، بیانِ اهدافِ قیامِ سیدالشهداء، مسؤلیت متولیان، سخنوران و مرثیهخوانان اهلبيت و حفظِ یکپارچگی، اتحاد و همدیگر پذیری از محورهای مهم پیام ایشان بود.
در ادامه، کارشناس محترم برنامه جناب حجتالاسلام و المسلمین اکبری درهصوفی پیرامونِ اهمیّت و ضرورت تبلیغ، بایدها و نبایدها و برخی موضوعات دارای ضرورت توضیح ارائه نمود. استاد اکبری درهصوفی ضمن گرامیداشت مرجع فقید آیتالله العظمی محقق کابلیره، آرزوی توفیق برای مبلغان محرم، و تشکّر از مدیریت فرهنگی دفتر مرجعیت بابت برنامهریزی و برگزاری جلسه گردهمآیی، گفت: بر اساس آیات نورانی قرآن، بیانات اهلبیت و سیرهی آن بزرگواران، در بارهی ضرورت تبلیغ، جای هیچ تردیدی نیست. وی گفت: پیامبر(ص) یک مُبلّغ دین بود، امیرالمؤمنین علیهالسلام هم مبلغ دین بود، و سایر ائمهی هُدی نیز مبلغان دین بودند. تبیین بایدها و نبایدها، دو بخش مهم از صحبتهای ایشان بود. بیان برخی از موضوعات مهم دینی، اخلاقی، تربیتی و فرهنگی، چهارمین محور صحبتهای استاد اکبریدرهصوفی بود.
در پایان این برنامه، سرور مُکرّم حضرت آیتالله عارفی ریاست دفتر مرجعیت صحبت نمود. ایشان در ابتدا، از مرجع فقید حضرت آیتالله العظمی محقق کابلیره تجلیل و از مهمانان و شرکتکنندگان در گردهمایی تشکّر و قدرشناسی کرد. ایشان مُحرّم و عاشورای حسینی را یک فرصت مهم تبلیغی برشمرد و مبلّغان را به استفاده از این فرصت دعوت نمود.
حضرت آیتالله عارفی با قرائت آیهی ۳۹ سوره مبارکهی احزاب: ألَّذِينَ يُبَلِّغُونَ رِسَالَاتِ اللَّهِ وَيَخْشَوْنَهُ وَلَا يَخْشَوْنَ أَحَدًا إِلَّا اللَّهَ وَكَفَىٰ بِاللَّهِ حَسِيبًا چهار نکتهی ذیل را استفاده نمود:
اول. تبليغ، وظيفهی و رسالت مهم الهی که خداوند به عهدهی عالمان دین و مبلغان معارف اهلبيت گذاشته است. ألَّذِينَ يُبَلِّغُونَ رِسَالَاتِ اللَّهِ.
دوم. تبلیغ، زمان مشخص ندارد. يُبَلِّغُونَ، یعنی باید همیشگی باشد و استمرار داشته باشد. بنابر این، تبليغ نباید منحصر به محرم و صفر باشد، باید همیشه پیرامون موضوعات دینی، فرهنگی و اخلاقی سخن گفته شود.
سوم. تقوا، شرط مبلغ است. مبلغی که از این ویژگی محروم باشد، در تبلیغ نیز موثر نخواهد بود. در عین حال، معاملهی مُبلّغ با خداوند است و نباید غیر از انجام وظیفه الهی، دیگر مسائل را در تبلیغ دخالت دهد. وَيَخْشَوْنَهُ وَلَا يَخْشَوْنَ أَحَدًا إِلَّا اللَّهَ.
چهارم. مُبلّغ، باید توکل و اتّکاء به خداوند داشته باشد؛ اگر چنین باشد، خداوند نیز برای او کافی خواهد بود. وَكَفَىٰ بِاللَّهِ حَسِيبًا.
این مراسم با دعای خیر ایشان و اهدای هدیهی مرجع عالیقدر حضرت آیتالله العظمی فاضلی بهسودی دامظله به مبلغان پایان یافت.
شما میتوانید متنِ کاملِ صحبتهای استاد اکبری درهصوفی و حضرت آیتالله عارفی حفظهالله را از طریق پایگاهِ اطلاعرسانی و شبکههای اجتماعی مرجعیت دنبال نمایید.
مدیریت فرهنگی دفتر حضرت آیتالله العُظمی فاضلی بهسودی دامظلهالعالی